INTENZIV RAZSVETLJENJA – POGLED UDELEŽENKE

 

 S kolegico sva se na lep, sončen četrtek, odpeljali proti obali, namenjeni na tridnevni intenziv razsvetljenja, ki je, pod vodstvom Edmonda C., potekal v počitniškem domu.

Po zbiranju, vožnji do doma in namestitvi nas je čakal individualni pogovor z vodjo, nato pa uvodna predstavitev tehnike intenziva razsvetljenja in »pravil obnašanja« ter prve diade – delo v dvojicah, ko eden od partnerjev postavi vprašanje, drugi pa »odgovarja«. »Delo« je potekalo pod »budnim« spremstvom vodje in asistentke, ki sta nama na vsakem koraku poskušala pomagati, s ciljem, da bi doživeli resnico. Vsi trije, tudi druga asistentka – kuharica, so poskrbeli zato, da smo se tri dni lahko ukvarjali le sami s seboj oz. z uporabo tehnike.

Sama sem se na intenziv prijavila z namenom, da malo bolje spoznam sebe (brez kakršnega predhodnega teoretičnega ali praktičnega znanja). Doživela pa sem veliko več. Spoznala sem resnico, ki mi je popolnoma spremenila življenje, pa čeprav se ni spremenilo nič – samo moje »dojemanje« (to pišem dva tedna po intenzivu). Zdi se mi, kot bi prvič res videla, prvič res slišala, prvič res občutila in prvič res »vedela«.

Moja izkušnja kako doživeti resnico je, da se je potrebno samo prepustiti in počasi, sloj za slojem odstranjevati vso tisto »navlako«, za katero mislimo, da nas določa, saj je resnica kot sonce, ki ga prekrivajo oblaki – vse, kar je potrebno je malo vetra, da oblake »razpiha«. Takrat lahko resnica »razkrije« oz. jo lahko »doživimo«. In je konec spraševanja in konec iskanja – spet vemo kdo in kaj smo, kakšno je naše poslanstvo in smisel tega življenja ter vlog v njem, ki smo si jih izbrali.

Verjetno je različnih izkušenj toliko, kot je ljudi, saj je vsak edinstveno in čudovito božansko bitje in verjetno so različne tudi poti do cilja. Vsak si  izbrere svojo pot in, ko je pripravljen, se resnica »razkrije«.

 

Pogumno stopajte po vaši poti,

 

Ingrid G.